Dzienny rozkład posiłków

Poniedziałek 03.08.2020:

Śniadanie: Zupa mleczna z zacierką(*1,7) ciemne pieczywo(*1), masło(*1), polędwica wieprzowa (*1,6,9,10), ogórek świeży, sałata

Obiad: Zupa rosół z makaronem(*1,9,10), kolorowa potrawka z piersi kurczaka z warzywami i koperkiem(*1,9,10), ryż, kompot

Podwieczorek: Chałka z masłem roślinnym(1,3), porcja owocu, kompot

 

Wtorek 04.08.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem(*1,7), wędlina drobiowa(*1,6,9,10), pomidor, sałata, kawa inka z mlekiem(*1,7)

Obiad: Zupa krupnik(*1,9,10), gołąbek białoruski z sosem pomidorowym(*1,3), ziemniaki, ogórek małosolny, kompot

Podwieczorek: Ciasto cytrynowo z siemieniem lnianym – niskosłodzone(*1,3), porcja owocu, kompot

 

Środa 05.08.2020:

Śniadanie: Jogurt owocowy(*1,7), chleb pszenny(*1), masło(*7), szynka  z indyka(*1,6,9,10), papryka, sałata,  herbata owocowa

Obiad: Zupa fasolki szparagowej(*1,7,9,10), serniczki z sera białego i polewą śmietanową(#)(*1,3,7), kompot

Podwieczorek: Muffinka kakaowa z mąką jaglaną –  niskosłodzona(*1,3), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 06.08.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista z masłem(*1,7), ser żółty(*7), pomidor, sałata, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*1,7,9,10), filet z piersi z kurczaka(*1,3), ziemniaki, surówka z marchwi, kompot

Podwieczorek: Makaron z owocami i jogurtem(*1,3,7), sok marchwiowy, kompot

 

Piątek: 07.08.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło(*7), wędlina krakowska parzona(*1,6,9,10), szczypiorek, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa pomidorowa(*1,7,9,10), filet rybny w cieście(*1,3,4), kasza jęczmienna, surówka z młodej białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Serek waniliowy – niskosłodzony(*1,7), chrupki kukurydziane, kompot

 

Poniedziałek 10.08.2020:

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi (*1,6,7), ciemne pieczywo(*1), masło, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, sałata,

Obiad: Zupa warzywna z ryżem(*1,9,10), makaron z sosem bolognese z mięsem wieprzowym(*1,3), kompot

Podwieczorek: Domowy kisiel owocowy – niskosłodzony(*1,7), wafle ryżowe, porcja owocu,  kompot

 

Wtorek 11.08.2020:

Śniadanie: Parówka z szynki(94% mięsa)(*1,6,9,10), ketchup(198g pomidorów na 100gram produktu),

pieczywo pszenne(*1), masło(*1), szczypiorek,  kawa zbożowa z mlekiem (*1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa  ogórkowa(*1,7,9,10), kotlet pożarski z piersi z kurczaka z sosem warzywnym(*1,3), ziemniaki, sałata z rzodkiewką i śmietaną, kompot

Podwieczorek: Placuszki z brzoskwiniami – niskosłodzone(*1,3), niesolone pestki słonecznika(*5,8), kompot

 

Środa 12.08.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło(*7), polędwica z indyka(*1,6,9,10), papryka, sałata

Obiad: Zupa botwinka(*1,7,9,10), pierogi z serem białym i polewą śmietanową(#)(*1,3,7), kompot

Podwieczorek: Domowa mini pizza z sosem pomidorowym, wędliną wieprzową i serem żółtym(*1,7), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 13.08.2020:

Śniadanie: Jajko gotowane(*3), bułka kajzerka(*1), masło(*7), pomidor, sałata, herbata owocowa, maślanka owocowa(*1,7)

Obiad: Zupa  koperkowa(*1,7,9,10), kaszotto – mieszanka kasz z warzywami i potrawka z indyka(*1), kompot

Podwieczorek: Bułeczka z jabłkami i cynamonem – niskosłodzona(*1,3), 100% sok owocowy(*1)

 

Piątek 14.08.2020:

Śniadanie: Kakao z mlekiem(*1,7), bułka pełnoziarnista(*7), masło(*7), twarożek śmietankowy(*7), szczypiorek

Obiad: Zupa czerwonej soczewicy(*1,9,10), pieczony filet rybny w mące kukurydzianej(*1,3,4), ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot

Podwieczorek:  Biszkopt ze śliwkami – niskosłodzone(*1), porcja owocu, kompot

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

 

Poniedziałek 03.08.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne(*1), polędwica wieprzowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa rosół(*1,9,10), kolorowa potrawka z piersi kurczaka z warzywami i koperkiem(*1,9,10), ryż, kompot

Podwieczorek: Chałka z masłem roślinnym(*1), porcja owocu, kompot

 

Wtorek 04.08.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem roślinnym(*1), polędwica drobiowa(*1,6,9,10), pomidor, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik(*1,9,10), gołąbek białoruski z sosem pomidorowym(*1,3), ziemniaki, ogórek małosolny, kompot

Podwieczorek: Ciasto cytrynowe z siemieniem lnianym– niskosłodzone(*1,3), porcja owocu, kompot

 

Środa 05.08.2020:

Śniadanie: Chleb pszenny(*1), masło roślinne, szynka  z indyka(*1,6,9,10), papryka, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej(*1,9,10), pyzy z mięsem i duszoną cebulką(*1), surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Muffinka kakaowa z mąką jaglaną –  niskosłodzona(*1,3), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 06.08.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista z masłem roślinnym(*1), wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), pomidor, sałata, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*1,9,10), filet z piersi z kurczaka(*1,3), ziemniaki, surówka z marchwi, kompot

Podwieczorek: Makaron z owocami(*1), sok marchwiowy, kompot

 

Piątek: 07.08.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, kiełbasa krakowska parzona(*1,6,9,10), szczypiorek, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa pomidorowa(*1,9,10), filet rybny w cieście(*1,3,4), kasza jęczmienna, surówka z młodej białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane, porcja owocu, kompot

 

Poniedziałek 10.08.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa warzywna z ryżem(*1,9,10), makaron z sosem bolognese z mięsem wieprzowym(*1,3), kompot

Podwieczorek: Domowy kisiel owocowy, wafle ryżowe, porcja owocu, kompot

 

Wtorek 11.08.2020:

Śniadanie: Parówka z szynki(94% mięsa)(*1,6,9,10), ketchup(198g pomidorów na 100gram produktu),

pieczywo pszenne(*1), masło roślinne, szczypiorkiem, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa  ogórkowa(*1,9,10), kotlet pożarski z piersi z kurczaka z sosem warzywnym(*1,3), ziemniaki, sałata z rzodkiewką i sosem vinegrette, kompot

Podwieczorek: Placuszki z brzoskwiniami – niskosłodzone(*1,3), niesolone pestki słonecznika(*5,8), kompot

 

Środa 12.08.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, polędwica z indyka(*1,6,9,10), papryka, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa botwinka(*1,9,10), pierogi z truskawkami(*1), kompot

Podwieczorek: Domowa mini pizza z sosem pomidorowym, wędliną wieprzową(*1), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 13.08.2020:

Śniadanie: Jajko gotowane(*3), bułka kajzerka(*1), masło roślinne, pomidor,, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa koperkowa(*1,9,10), kaszotto – mieszanka kasz z warzywami i potrawka z indyka(*1), kompot

Podwieczorek: Bułeczka z jabłkami i cynamonem – niskosłodzona(*1,3), 100% sok owocowy(*1)

 

Piątek 14.08.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina kaziuk(*1,6,9,10), szczypiorek, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy(*1,9,10), pieczony filet rybny w mące kukurydzianej(*1,3,4), ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe ze śliwkami – niskosłodzone(*1), porcja owocu, kompot

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

 

 

 

 

 

 

 

Poniedziałek  03.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne, masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10),  herbata owocowa

Obiad: Zupa z zielonego groszku(*9), potrawka z indyka, ryż paraboliczny, herbata owocowa

Podwieczorek: Paluszki kukurydziane, porcja owocu,  herbata owocowa

 

Wtorek 04.08.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka, masło roślinne, polędwica z indyka(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną(*9), gałka wieprzowa, ziemniaki, gotowany kalafior, herbata owocowa

Podwieczorek: Bułka kajzerka, masło roślinne, wędlina wieprzowa(*6,9,10), herbata owocowa

 

Środa 05.08.2020:

Śniadanie: Chleb pszenny, masło roślinne, szynka z indyka(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej(*9), pierś z indyk, kasza jaglana, gotowany brokuł, herbata owocowa

Podwieczorek: Muffinka bezjajeczna,  porcja owocu, herbata owocowa

 

Czwartek 06.08.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista, masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*9), pulpet z indyka(*4), ziemniaki, gotowana fasolka szparagowa, herbata owocowa

Podwieczorek: Makaron z owocami, herbata owocowa

 

Piątek: 07.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne, masło roślinne, wędlina z indyka(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa brokułowa(*9), gotowany filet rybny(*4), kasza jęczmienna, gotowany zielony groszek, herbata owocowa

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane, porcja owocu, herbata owocowa

 

Poniedziałek 10.08.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo, masło roślinne, wędlina wieprzowe(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa z kaszą jaglaną z warzywami(*9), makaron z mięsem wieprzowym i sosem bolognese, herbata owocowa

Podwieczorek: Kisiel owocowy, wafle ryżowe, porcja owocu, herbata owocowa

 

Wtorek 11.08.2020:

Śniadanie: Wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), bułka kajzerka, masło roślinne, herbata owocowa

Obiad: Zupa jarzynowa(*9), pulpet z indyka, ziemniaki, gotowany kalafior, herbata owocowa

Podwieczorek: Placuszki bezjajeczne, porcja owocu, herbata owocowa

 

Środa 12.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo pszenne, masło roślinne, wędlina z indyka(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa botwinka(*9), naleśnik z jabłkami, herbata owocowa

Podwieczorek: Domowa mini pizza z sosem pomidorowym, wędliną wieprzową, porcja owocu, kompot

 

Czwartek 13.08.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem roślinnym, polędwica z indyka(*1,6,9,10 ), herbata owocowa

Obiad: Zupa koperkowa(*9), kaszotto – kasza gryczana z warzywami i potrawka z indyka, herbata owocowa

Podwieczorek: Bułeczka bezjajeczna, porcja owocu, herbata owocowa

 

Piątek 14.08.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista, masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy(*9), pieczony filet rybny(*4), ziemniaki, gotowany brokuł, herbata owocowa

Podwieczorek: Bułka kajzerka, masło roślinne, wędlina z indyka(*1,6,9,10), herbata owocowa

 

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

 

Poniedziałek  03.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe(*6,9,10), masło roślinne, wędlina bezglutenowa, ogórek świeży,  herbata owocowa

Obiad: Zupa rosół(*9), potrawka z indyka, ryż paraboliczny, kompot

Podwieczorek: Paluszki kukurydziane, porcja owocu, kompot

 

Wtorek 04.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Zupa z kaszą jaglaną i warzywami(*9), gałka wieprzowa, ziemniaki, gotowany kalafior, kompot

Podwieczorek: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), szczypiorek, kompot

 

Środa 05.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej(*9), pierś z indyk, kasza jaglana, gotowany brokuł, kompot

Podwieczorek: Muffinka bezglutenowa,  porcja owocu, kompot

 

Czwartek 06.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), pomidor, sałata, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*9), pulpet z indyka, ziemniaki, gotowana marchewka, kompot

Podwieczorek: Makaron bezglutenowy z owocami, kompot

 

Piątek: 07.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa brokułowa(*9), gotowany filet rybny(*4), kasza jagalana, gotowany zielony groszek, kompot

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane, porcja owocu, kompot

 

Poniedziałek 10.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), ogórek kiszony, herbata owocowa

Obiad: Zupa z kaszą jaglaną z warzywami(*9), makaron bezglutenowy z mięsem wieprzowym i sosem bolognese, kompot

Podwieczorek: Domowy kisiel owocowy, wafle ryżowe, porcja owocu

 

Wtorek 11.08.2020:

Śniadanie: Parówka bezglutenowa z szynk(*6,9,10), pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa jarzynowa(*9), pulpet z indyka, ziemniaki, gotowany kalafior, kompot

Podwieczorek: Placuszki bezglutenowe, porcja owocu, kompot

 

Środa 12.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa botwinka(*9), naleśnik z jabłkami, kompot

Podwieczorek: Domowa mini pizza z sosem pomidorowym, wędliną wieprzową, porcja owocu, kompot

 

Czwartek 13.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, wędlina bezglutenowa(*6,9,10 ), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Zupa koperkowa(*9), kaszotto – kasza gryczana z warzywami i potrawka z indyka, kompot

Podwieczorek: Bułeczka bezglutenowa, porcja owocu, kompot 

 

Piątek 14.08.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy(*9), pieczony filet rybny(*4), ziemniaki, gotowany brokuł, kompot

Podwieczorek: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), rzodkiewka, herbata owocowa

 

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach

 

 

 

 * Alergeny występujące lub mogące występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty
pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Opłata żywieniowa dzienna wynosi 8zł

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl