Dzienny rozkład posiłków

 Posiłek

 Poniedziałek

 18.10.2021

 Wtorek

 19.10.2021

 Środa

 20.10.2021

 Czwartek

 21.10.2021

 Piątek

 22.10.2021

 

 

 Śniadanie

Kanapka z wędliną drobiowa i papryką, herbata owocowa 1

Makaron z musem owocowym, kanapka z szynką i ogórkiem, herbata owocowa 1,7

Parówka, pieczywo razowe z masłem i pomidorem, herbata owocowa 1

Kanapka z wędlina wieprzową i papryką, herbata owocowa 1

Owsianka, kanapka z pasta jajeczną i szczypiorem, herbata 1,3

 Obiad:

 Zupa

Kalafiorowa 7

Koperkowa 7

Wiejska z zacierką 7

Barszcz czerwony 7

Grochowa

 Obiad:

 II danie

Spaghetti bolognese, ogórek kiszony, kompot z owoców niskosłodzony 1

Udko pieczone, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, kompot z owoców niskosłodzony 1

Kotlet pożarski, ryż, buraczki, kompot z owoców niskosłodzony

Bitka ze schabu, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot z owoców niskosłodzony 1

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot z owoców niskosłodzony 4

 

Podwieczorek

Tost francuski, herbata, marchew do pochrupania 1

Wafle z konfiturą, kakao, owoc 1,7

Kanapka z twarożkiem, herbata, marchew do pochrupania 1,7

Jogurt z owocami, kanapka z serem 1, 7

Ciasto domowe, owoc, herbata 1

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 

 Posiłek

 Poniedziałek

 18.10.2021

 Wtorek

 19.10.2021

 Środa

 20.10.2021

 Czwartek

 21.10.2021

 Piątek

 22.10.2021

 Śniadanie

Kanapka z wędliną drobiowa i papryką, herbata owocowa 1

Makaron z musem owocowym, kanapka z szynką i ogórkiem, herbata owocowa 1

Parówka, pieczywo razowe z masłem i pomidorem, herbata owocowa 1

Kanapka z wedlina wieprzową i papryką, herbata owocowa 1

Kanapka z pastą jajeczną i szczypiorem, herbata 1,3

 Obiad:

 Zupa

Kalafiorowa

Koperkowa

Wiejska z zacierką

Barszcz czerwony

Grochowa

 Obiad:

 

 II danie

Spaghetti bolognese, ogórek kiszony, kompot z owoców niskosłodzony 1

Udko pieczone, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, kompot z owoców niskosłodzony 1

Kotlet pożarski, ryż, buraczki, kompot z owoców niskosłodzony

Bitka ze schabu, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot z owoców niskosłodzony 1

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot z owoców niskosłodzony 4

 

Podwieczorek

Tost francuski, herbata, marchew do pochrupania 1

 Wafle z konfiturą, herbata 1

Kanapka z wędlina herbata, marchew do pochrupania 1

Galaretka z owocami, kanapka z konfiturą 1

Ciasto domowe, owoc, herbata 1

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 Posiłek

 Poniedziałek

 18.10.2021

 Wtorek

 19.10.2021

 Środa

 20.10.2021

 Czwartek

 21.10.2021

 Piątek

 22.10.2021

Śniadanie

Kanapka bezglut z wędliną drobiowa i papryką, herbata owocowa

Makaron bezglut z musem owocowym, kanapka z szynką i ogórkiem, herbata owocowa

Parówka, pieczywo bezglut z masłem i pomidorem, herbata owocowa

Kanapka bezglut z wedlina wieprzową i papryką, herbata owocowa

Płatki kukurydziane na mleku, kanapka bezglut z pasta jajeczną i szczypiorem, herbata 3,7

 Obiad:

 Zupa

Kalafiorowa 7

Koperkowa 7

Wiejska 7

Barszcz czerwony 7

Grochowa

II danie

Makaron bezglut bolognese, ogórek kiszony, kompot z owoców niskosłodzony

Udko pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot z owoców niskosłodzony

Kotlet pożarski, ryż, buraczki, kompot z owoców niskosłodzony

Bitka ze schabu, kasza gryczana, surówka wielowarzywna, kompot z owoców niskosłodzony

Filet z ryby, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot z owoców niskosłodzony 4

Podwieczorek

Tost francuski bezglut, herbata, marchew do pochrupania 3

Wafle bezglut z konfiturą, kakao 7

Kanapka bezglut z twarożkiem, herbata, marchew do pochrupania 7

Jogurt z owocami, kanapka bezglt z serem 7

Ciasto bezglut domowe, owoc, herbata

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler.

* Alergeny, które występują lub mogą występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Dzienna opłata żywieniowa wynosi 9 zł

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Kom: +48 662 084 217

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl