Dzienny rozkład posiłków

Aktualny jadłospis dostępny również w aplikacji LIVEKID

 Posiłek

 Poniedziałek

 17.01.2021 

 Wtorek

 18.01.2021

 Środa

 19.01.2021

 Czwartek

 20.01.2021

 Piątek

 21.01.2021

Śniadanie Kanapka z masłem z szynką pieczoną, pomidor, herbata malinowa 1 Płatki kukurydziane na mleku, kanapka z masłem, rolada z kurczaka, ogórek, herbata malinowa 1 Jajecznica, pieczywo ciemne z masłem i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa 1,3 Kanapka z masłem, rolada z kurczaka, sałatą, herbata owocowa 1 Bułeczka pszenna z masłem, ser żółty, szczypiorek, kakao 1,7

Obiad:

Zupa

Kalafiorowa 7 Wiejska 1 Krupnik Kapuśniak 7 Barszcz biały 1, 7

Obiad:

 

II danie

Risotto z kurczakiem i warzywami z ogórkiem kiszonym, kompot z owoców niskosłodzony Kotlet mielony, kasza jęczmienna, buraczki, kompot z owoców niskosłodzony 1 Filet w jajku, makaron, surówka wielowarzywna, kompot z owoców niskosłodzony 1,3 Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z marchwi i jabłka, kompot z owoców niskosłodzony 1 Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot z owoców niskosłodzony 4

 

Podwieczorek

Pancake, herbata owocowa, marchew do pochrupania 1 Ciasto ucierane, herbata owocowa, owoc 1 Serek truskawkowy bułeczka z masłem, herbata owocowa 1,7 Wafle domowe z konfiturą, kisiel 1 Ciasto domowe, herbata owocowa, owoc 1

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 Posiłek

 Poniedziałek

 17.01.2021

 Wtorek

 18.01.2021

 Środa

 19.01.2021

 Czwartek

 20.01.2021

 Piątek

 21.01.2021

Śniadanie Kanapka z masłem, szynką pieczoną, pomidor, herbata malinowa 1 Kanapki z masłem, roladą z kurczaka, ogórek, herbata malinowa 1 Jajecznica, pieczywo ciemne z masłem i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa 1,3 Kanapka z masłem, rolada z kurczaka, sałatą, herbata owocowa 1 Bułeczka pszenna z masłem, jajko, szczypiorek, herbata malinowa 1

Obiad:

Zupa

Kalafiorowa Wiejska 1 Krupnik Kapuśniak Barszcz biały 1

Obiad:

II danie

Risotto z kurczakiem i warzywami z ogórkiem kiszonym, kompot z owoców niskosłodzony  Kotlet mielony, kasza jęczmienna, buraczki, kompot z owoców niskosłodzony 1  Filet w jajku, makaron, surówka wielowarzywna, kompot z owoców niskosłodzony 1,3 Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z marchwi i jabłka, kompot z owoców niskosłodzony Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot z owoców niskosłodzony 4
Podwieczorek Pancake, herbata owocowa, marchew do pochrupania 1 Ciasto ucierane, herbata owocowa, owoc 1  Bułeczka z masłem i schabem pieczonym, pomidor, herbata owocowa 1 Wafle z konfitura, kisiel 1 Ciasto domowe, herbata owocowa, owoc 1

 Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 Posiłek

 Poniedziałek

 17.01.2021

 Wtorek

 18.01.2021

 Środa

 19.01.2021

 Czwartek

 20.01.2021

 Piątek

 21.01.2021

Śniadanie Pieczywo bezglutenowe z masłem, szynką pieczoną, pomidor, herbata malinowa Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo bezglutenowe z masłem, roladą z kurczaka, ogórek, herbata malinowa Jajecznica, pieczywo bezglutenowe z masłem i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa 3 Kanapka bezglut z masłem, rolada z kurczaka, sałatą, herbata owocowa Pieczywo bezglut z masłem, ser żółty, szczypiorek, kakao 7

Obiad:

Zupa

Kalafiorowa 7 Wiejska Krupnik Kapuśniak 7 Barszcz biały 7
II danie Risotto z kurczakiem i warzywami z ogórkiem kiszonym, kompot z owoców niskosłodzony Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, kompot z owoców niskosłodzony 1 Filet w jajku, makaron bezglut, surówka wielowarzywna, kompot z owoców niskosłodzony 1,3 Gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot z owoców niskosłodzony Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot z owoców niskosłodzony 4
Podwieczorek Pancake bezglut, herbata owocowa, marchew do pochrupania Ciasto bezglut, herbata owocowa, owoc Serek truskawkowy, pieczywo bezglutenowe, herbata owocowa 7 Wafle bezglutenowe z konfitura, kisiel Ciasto bezglut, herbata owocowa, owoc

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler.

* Alergeny, które występują lub mogą występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Dzienna opłata żywieniowa wynosi 11 zł

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Kom: +48 662 084 217

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl