Dzienny rozkład posiłków

Posiłek

Poniedziałek

10.05.2021

Wtorek

11.05.2021

Środa

12.05.2021

Czwartek

13.05.2021

Piątek

14.05.2021

 

 

Śniadanie

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 20g, masło roślinne 3g, wędlina drobiowa 20g, ogórek kiszony 3g,

płatki kukurydziane na mleku 150ml, herbata owocowa 200ml1,7

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 40g, masło roślinne 4g, szynka gotowana 40g, ogórek świeży 5g, herbata owocowa 200ml (1)

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 40g, masło roślinne 4g, jajecznica, pomidor 5g, herbata owocowa 200ml (1)

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 40g, wędlina drobiowa 40g, masło roślinne 4g, pomidor 5g, herbata owocowa 200ml (1)

Chleb mieszany pszenno-żytni 40g, masło roślinne 4g, pasta jajeczna, papryka, herbata owocowa 200ml 1 3

Obiad:

Zupa

Jarzynowa 200ml 7

Kalafiorowa 200ml 7

Wiejska z zacierką 200ml 1

Zupa z fasolki szparagowej 7

Barszcz czerwony zabielany 7

Obiad:

 

II danie

Kaszotto z kurczakiem i warzywami, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Kotlet mielony, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy 1,3

Serniczek ze śmietaną, kompot 200ml 1,3,7

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z pekinki, kompot 1,3

Paluszki z fileta ryby morskiej, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (1, 3,4)

 

Podwieczorek

Pieczone jabłko z cynamonem 1/2, kanapka z twarogiem i rzodkiewką herbata owocowa 1

Pancake, herbata owocowa 1,3

Kanapka z pastą z fasoli, herbata, marchew do pochrupania 1,7

Wafle z konfiturą owocową, seler naciowy, herbata owocowa 1

Ciasto domowe ucierane, kakao, banan 1,3

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 

 Posiłek

Poniedziałek

10.05.2021

Wtorek

11.05.2021

Środa

12.05.2021

Czwartek

13.05.2021

Piątek

14.05.2021

 

 

 Śniadanie

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 40g, masło roślinne 4g, wędlina drobiowa 40g, ogórek kiszony 5g,

herbata owocowa 200ml 1

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 40g, masło roślinne 4g,szynka gotowana 40g, ogórek świeży 5g, herbata owocowa 200ml (1)

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 40g, masło roślinne 4g, jajecznica pomidor 5g, herbata owocowa 200ml (1)

chleb mieszany pszenno-żytni Revmod 40g, wędlina drobiowa 40g, masło roślinne 4g, pomidor 5g, herbata owocowa 200ml (1)

Chleb mieszany pszenno-żytni 40g, masło roślinne 4g, pasta jajeczna, papryka, herbata owocowa 200ml 1

 Obiad:

 Zupa

Jarzynowa niezabielana 200ml

Kalafiorowa niezabielana 200ml

Wiejska z zacierką 200ml 1

Zupa z fasolki szparagowej niezabielana

Barszcz czerwony niezabielany

 Obiad:

 

 II danie

Kaszotto z kurczakiem surówka z białej kapusty, kompot owocowy 1

Kotlet mielony, ziemniaki surówka wielowarzywna kompot owocowy 1,3

Naleśnik z jabłkiem, kompot 200ml 1,3

Kotlet schabowy ziemniaki, surówka z pekinki, kompot 1,3

Paluszki z fileta ryby morskiej, ziemniaki, ogórek kiszony,

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (1, 3,4)

 

Podwieczorek

Pieczone jabłko z cynamonem1/2, kanapka z wędliną i rzodkiewką herbata owocowa 1

Pancake, herbata owocowa 1,3

Kanapka z pastą z fasoli, herbata, marchew do pochrupania 1

Wafle z konfiturą, seler naciowy, herbata 1

Ciasto domowe, banan 1/2, herbata 1,3

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 Posiłek

Poniedziałek

 10.05.2021

Wtorek

 11.05.2021

Środa

 12.05.2021

Czwartek

 13.05.2021

Piątek

 14.05.2021

 

 

 Śniadanie

chleb bezglutenowy 20g, masło roślinne 3g,wędlina drobiowa 20g, ogórek kiszony3g,

płatki kukurydziane na mleku 150ml herbata owocowa 200ml

chleb bezglutenowy 40g, masło roślinne 4g,szynka gotowana 40g, ogórek świeży 5g, herbata owocowa 200ml

chleb bezglutenowy 40g, masło roślinne 4g, jajecznica pomidor, herbata owocowa 200ml

chleb bezglutenowy 40g, wędlina drobiowa 40g, masło roślinne 4g, pomidor 5g, herbata owocowa 200ml

Chleb bezglutenowy 40g, masło roślinne 4g, pasta jajeczna, papryka, herbata owocowa 200ml

 Obiad:

 Zupa

Jarzynowa 200ml

Kalafiorowa 200ml

Wiejska z zacierką 200ml 1

Zupa z fasolki szparagowej

Barszcz czerwony zabielany

II danie

Kaszotto z kaszy gryczanej z kurczakiem i warzywami, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Kotlet mielony, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy 1,3

Serniczek ze śmietaną, kompot 200ml 1,3,7

Kotlet schabowy ziemniaki, surówka z pekinki, kompot 1,3

Paluszki z fileta ryby morskiej, ziemniaki ogórek kiszony

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (1, 3,4)

Podwieczorek

Pieczone jabłko z cynamonem1/2, kanapka bezglut z wędliną i rzodkiewką, herbata

Pancake bezglut, herbata owocowa 3

Kanapka bezglut pastą z fasoli, herbata, marchew do pochrupania

 

Wafle bezglut z konfiturą owocową, seler naciowy, herbata owocowa

Ciasto bezglutenowe, herbata, banan 1/2

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler.

* Alergeny, które występują lub mogą występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Dzienna opłata żywieniowa wynosi 9 zł

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Kom: +48 662 084 217

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl