Dzienny rozkład posiłków

Poniedziałek 14.09.2020:

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(*1,7) bułka kajzerka(*1), masło(*7), wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), sałata, pomidor, herbata owocowa(malinowa, truskawkowa lub z dzikiej róży, każdego dnia w zależności od dostępności)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(*1,67,9,10), medaliony z indyka w sosie śmietanowy z warzywami(*1,9,10), ryż paraboliczny, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Serek waniliowy(*1), chrupki kukurydziane, kompot wieloowocowy

 

Wtorek 15.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło(*7),  polędwica z indyka(*1,6,9,10), sałata, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem (*1,7)

Obiad: Zupa pieczarkowa(*1,6,7,9,10), klopsiki w sosie pomidorowym(*1,9,10), kasza gryczana, surówka z marchewki, kompot truskawkowy

Podwieczorek: Cytrynową muffinka z mąką jaglaną i nasionami chia – niskosłodzona(*1,3), porcja owocu, kompot truskawkowy

 

Środa 16.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo pszenne(*1), masło(*7), ser żółty(*1,7), sałata, ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Krem z dyni(*1,6,7,9,10), pierogi z mięsem i duszoną cebulką(*1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kotlety ziemniaczane z sosem własnym(*1,3), ogórek małosolny, kompot wieloowocowy

 

Czwartek 17.09.2020:

Śniadanie: Kakao z mlekiem(*1,7), bułka grahamka(*1), masło(*7), polędwica drobiowa(*1,6,9,10), sałata, papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa(*1,6,7,9,10), kotlet schabowy(#)(*1,3) , ziemniaki, sałata z rzodkiewką i śmietaną(*1), kompot truskawkowy

Podwieczorek: Gofry niskosłodzone z mąką z amarantusa(*1,3),sok marchwiowy(*1,6)

 

Piątek: 18.09.2020:

Śniadanie: Jogurt owocowy(*7), ciemne pieczywo(*1), masło(*7), pasta z ciecierzycy z jajkiem (*6,9,10),  pomidor

Obiad: Barszcz czerwony(*1,6,7,9,10), kotlet fileta rybnego z sosem warzywnym(*1,3,4), ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto z kaszy manny na mleku – niskosłodzona(*1,3,7), porcja owocu, kompot wieloowocowy

 

 Poniedziałek 21.09.2020:

Śniadanie: Bułka pszenna(*1), masło(*7), polędwica z kurczaka(*1,6,9,10), sałata, ogórek świeży, maślanka owocowa(*1,7)

Obiad: Zupa ryżowo –  warzywna(*1,6,9,10), penne z sosem bolognese i mięsem wieprzowym(*1), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Tosty na zimno z polędwicą drobiową, serem żółtym i papryką(*1,7), 100% sok owocowy(*1,6)

 

Wtorek 22.09.2020:

Śniadanie: Parówka z szynki – 94%  mięsa(*6,9,10), ketchup198 pomidorów na 100g produktu (*9,10),  ciemne pieczywo(*1), masło(*7), sałata, szczypiorek, kawa inka z mlekiem(*1,7)

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką(*1,6,7,9,10), podudzie z kurczaka(*1), ryż paraboliczne, pomidor z cebulką, kompot truskawkowy

Podwieczorek: Bułeczka z mąką kokosową  i dżemem truskawkowym – niskosłodzona(*1,3), niesolone pestki dyni, kompot truskawkowy

 

Środa 23.09.2020:

Śniadanie: Jajko gotowane(*3), bułka pełnoziarnista(*1), masło(*7), sałata, ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa rosół z makaronem(*1,6,7,9,10), naleśniki z serem białym z polewą śmietanową(#)(*1,7), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kiełbaska z szynki w cieście(*1,3), ketchup198 gram pomidorów na 100g produktu(*9,10), kompot wieloowocowy

 

Czwartek 24.09.2020:

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem(*1,7), bułka kajzerka(*1), masło(*7), kiełbasa krakowska (*1,6,9,10), sałata, pomidor, herbata owocowa

Obiad: Zupa krem z jarzyn(*1,6,9,10), frykadelka z indyka w sosie koperkowym(*1,3), ziemniaki, mizeria ze śmietaną(*1),  kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kakaowy pancakes z musem jabłkowym niskosłodzone (*1,3), marchewka do chrupania,

kompot truskawkowy

 

Piątek 25.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1),  pasztet drobiowy(*1), szczypiorek, kakao z mlekiem (*1,7)

Obiad: Barszcz ukraiński(*1,6,7,9,10), paluszki rybne z fileta(*1,3,4), ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto dyniowe – niskosłodzone(*1,3), porcja owocu, kompot wieloowocowy

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

 

 

 

Poniedziałek 14.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), pomidor, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(*1,6,9,10), medaliony z indyka w sosie własnym z warzywami(*1,9,10), ryż paraboliczny, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem, chrupki kukurydziane, kompot wieloowocowy

 

Wtorek 15.09.2020:

Śniadanie Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, polędwica z indyka(*1,6,9,10), rzodkiewka, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa pieczarkowa(*1,6,9,10), klopsiki w sosie pomidorowym(*1,9,10), kasza gryczana, surówka z marchwi, kompot truskawkowy

Podwieczorek: Cytrynowa muffinka z mąką jaglaną i nasionami chia – niskosłodzona(*1), porcja owocu, kompot truskawkowy

 

Środa 16.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo pszenne(*1), masło roślinne, szynka wieprzowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, sałata, herbata owocowa

Obiad: Krem z dyni(*1,6,9,10), pierogi z mięsem i duszoną cebulką(*1,3,9,10), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kotlety ziemniaczane sosem własnym(*1) , ogórek małosolny, kompot wieloowocowy

 

Czwartek 17.09.2020:

Śniadanie: Bułka grahamka(*1), masło roślinne, polędwica drobiowa(*1,6,9,10), papryka, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa(*1,6,9,10), kotlet schabowy(*1,3,9,10) , ziemniaki, sałata z rzodkiewką i sosem vinegrette, kompot truskawkowy

Podwieczorek: Gofry z mąką z amarantusa – niskosłodzone(*1,3),  sok marchwiowy

 

Piątek: 18.09.2020:

Śniadanie:  Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, pasta z ciecierzycy z jajkiem(*3,9,10), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*1,6,9,10), kotlet z fileta rybnego z sosem warzywnym(*1,3,4,9,10), ziemniaki, surówka z wielowarzywna, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Makaron z jabłkiem i cynamonem(* 1),  porcja owocu, kompot wieloowocowy

 

Poniedziałek 21.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina z kurczaka, ogórek świeży, sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa ryżowo –  warzywna(*1,6,9,10), penne z sosem bolognese i mięsem wieprzowym(*1,9,10), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Tosty z polędwicą drobiową i papryką(* 1,3), 100 % sok owocowy(*1,6)

 

Wtorek 22.09.2020:

Śniadanie: : Parówka z szynki z 94% mięsa(*6,9,10), ketchup z 198g pomidorów na 100g produktu, ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, szczypiorek, sałata, herbata

Obiad: Zupa ogórkowa zacierką(*1,6,9,10), podudzie z kurczaka(*1,3,9,10), ryż paraboliczny, pomidor z cebulą, kompot truskawkowy

Podwieczorek: Bułeczka z mąką kokosową i dżemem owocowym – niskosłodzonym(*1,3) , niesolone pestki z dyni, kompot truskawkowy

 

Środa 23.09.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, jajko gotowane (*3), ogórek świeży, sałata, herbata

Obiad: Rosół z makaronem(*1,6,9,10), naleśnik z musem jabłkowym(#)(*1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kiełbaska z szynki w cieście(*1,3), kompot wieloowocowy

 

Czwartek 24.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, kiełbasa krakowska parzona(*1,6,9,10), pomidor, sałata, herbata owocowa

Obiad: Krem z jarzyn(*1,6,9,10), frykadelka z indyka w sosie koperkowym(*1,9,10), ziemniaki, ogórek świeży, kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kakaowy pancakes z musem jabłkowym – niskosłodzone(*1,3), marchewka do chrupania, kompot truskawkowy

 

Piątek 25.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), pasztet drobiowy(*1), szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Barszcz ukraiński(*1,6,9,10), paluszki z fileta rybnego(*1,3,4), ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchwi, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto dyniowe – niskosłodzone(*1,3), porcja owocu, kompot wieloowocowy

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

 

Poniedziałek 14.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa,  herbata owocowa

Obiad: Zupa z zielonego groszku, medalion z indyka w sosie własnym, ryż, herbata owocowa

Podwieczorek: Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem, chrupki kukurydziane, herbata owocowa

Wtorek 15.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło, wędlina z indyka, herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, gotowany pulpet wieprzowy, kasza gryczana, gotowany zielony groszek, herbata owocowa

Podwieczorek: Muffinki bezjajeczne, porcja owocu, herbata owocowa

Środa 16.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo pszenne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa,  herbata owocowa

Obiad: Krem z dyni, filet z indyka, kasza jaglana, brokuł gotowany, herbata owocowa

Podwieczorek: Kotlety ziemniaczane, ogórek małosolne, kompot

Czwartek 17.09.2020:

Śniadanie: Bułka grahamka(*1), masło roślinne, wędlina z indyka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa, gulasz ze schabu, ziemniaki, fasolka szparagowa, herbata owocowa

Podwieczorek: Gofry bezjajeczne, porcja owocu, herbata owocowa

Piątek  18.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony, gałka filet rybnego, ziemniaki, zielony groszek,  herbata owocowa

Podwieczorek: Makaron z jabłkiem, porcja owocu , herbata owocowa

Poniedziałek 21.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina z indyka, herbata owocowa

Obiad: Zupa ryżowa, makaron z mięsem wieprzowym, herbata owocowa

Podwieczorek: Tost na ziemno z wędliną wieprzową(*1), porcja owocu, herbata owocowa

Wtorek 22.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Zupa brokułowa, potrawka z indyk, ryż, gotowany kalafior, kompot

Podwieczorek: Bułeczka bezjajeczna, porcja owocu, herbata owocowa

Środa 23.09.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa, naleśnik z jabłkami(#),  herbata owocowa

Podwieczorek: Bezglutenowa kiełbaska z szynki z wody, pieczywo bezglutenowe, herbata owocowa

Czwartek 24.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Zupa krem z jarzyn, frykadelka z indyka, ziemniaki, gotowane brokuły, herbata owocowa

Podwieczorek: Placuszki kukurydziane, porcja owocu, herbata owocowa

Piątek 25.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony, pieczony filet rybny, ziemniaki, gotowana fasolka szparagowa, herbata owocowa

Podwieczorek: Ciasto bezjajeczne, porcja owocu, herbata owocowa

 

 

*Alergeny występujące lub mogące występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań 

 

 

 

 

 

Poniedziałek  14.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, pomidor,  herbata owocowa

Obiad: Zupa z zielonego groszku(*9,10), medalion z indyka w sosie bezglutenowym, ryż paraboliczny, herbata owocowa

Podwieczorek: Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem, chrupki kukurydziane, kompot

Wtorek 15.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, wędlina bezglutenowa, rzodkiewka,  herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej(*9,10), gotowany pulpet wieprzowy, kasza gryczana, gotowana marchewka, herbata owocowa

Podwieczorek: Muffinki bezglutenowe, porcja owocu,  herbata owocowa

Środa 16.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło, wędlina bezglutenowa, ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Krem z dyni(*9,10), filet z indyka, kasza jaglana, brokuł gotowany, herbata owocowa

Podwieczorek: Bezglutenowe kotlety ziemniaczane, ogórek małosolny, kompot

Czwartek 17.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa(*9,10), gulasz ze schabu, ziemniaki, fasolka szparagowa, herbata owocowa

Podwieczorek: Gofry bezglutenowe, porcja owocu, herbata owocowa

Piątek  18.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, pomidor, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*9,10), gałka z miruny(*4), ziemniaki, gotowany groszek zielony,  herbata owocowa

Podwieczorek: Makaron bezglutenowy z jabłkiem, porcja owocu, herbata owocowa 

Poniedziałek 21.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa ryżowa(*9,10), makaron bezglutenowy z mięsem wieprzowym, herbata owocowa

Podwieczorek: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, papryka, herbata owocowa

Wtorek 22.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, szczypiorek, parówka bezglutenowa, ketchup,  herbata owocowa

Obiad: Zupa brokułowa(*9,10), podudzie z kurczaka, ryż paraboliczny, gotowany kalafior, herbata owocowa

Podwieczorek: Bułeczka bezglutenowa, porcja owocu, herbata owocowa

Środa 23.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Rosół z makaronem bezglutenowym, naleśnik bezglutenowy z jabłkami(#),  herbata owocowa

Podwieczorek: Bezglutenowa kiełbaska z szynki z wody, pieczywo bezglutenowe, herbata owocowa

Czwartek 24.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, pomidor, herbata owocowa

Obiad: Zupa krem z jarzyn (*9,10), frykadelka z indyka, ziemniaki, gotowane brokuły, herbata owocowa

Podwieczorek: Placuszki kukurydziane, marchewka do chrupania, herbata owocowa

Piątek 25.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa, szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*9,10), pieczony filet rybny(*4), ziemniaki, gotowana fasolka szparagowa, herbata owocowa

Podwieczorek: Ciasto bezglutenowe, porcja owocu, herbata owocowa

 

*Alergeny występujące lub mogące występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań 

 

 

 

 * Alergeny występujące lub mogące występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty
pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Opłata żywieniowa dzienna wynosi 8zł

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl