Dzienny rozkład posiłków

13.01.2020 – 24.01.2020

 

Poniedziałek 13.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło(*1), polędwica wieprzowa(*1,6,7,9,10), ogórek świeży, kawa inka z mlekiem(*1,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(*1,7,9), potrawka z piersią z kurczaka w sosie serowym z marchewką(*1,9,10), makaron, kompot

Podwieczorek: Serek waniliowy(*1,7), chrupki kukurydziane, kompot

 

Wtorek 14.01.2020:

Śniadanie: Parówka z szynki(94% mięsa)(*1,6,7,9,10), ketchup(198g pomidorów na 100gram produktu),

ciemne pieczywo(*1), masło(*1), szczypiorkiem, herbata owocowa

Obiad: Zupa kapuśniak(*1,7,9), kotlet białoruski z sosem pomidorowym(*1,9), ziemniaki, surówka z marchwi, kompot

Podwieczorek: Ciasto z czerwonymi burakami- niskosłodzone(*1,3), porcja owocu, kompot

 

Środa 15.01.2020:

Śniadanie: Zupa mleczna z zacierką(*1,7), bułka kajzerka(*1), masło(*7), szynka  z indyka(*1,6,7,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa(*1,9), naleśnik z serem białym i polewą z jogurtu owocowego(*1,3,7), kompot

Podwieczorek: Kakaowa muffinka z  nasionami chia –  niskosłodzona(*1,3), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 16.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło, kiełbasa krakowska parzona, ogórek świeży, jogurt owocowy, herbata owocowa(*1,6,7)

Obiad: Zupa szpinakowa(*1,7,9), podudzie z kurczaka, ryż paraboliczny, surówka z kapusty pekińskiej,  kompot

Podwieczorek: Gofry z płatkami owsianymi i siemieniem lanianym –  niskosłodzone(*1,3), sok marchwiowy(*1)

 

Piątek: 17.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło, ser żółty, pomidor, maślanka owocowa, herbata owocowa(*1,7)

Obiad: Barszcz czerwony(*1,7,9), paluszki z fileta rybnego(*1,3,4), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Podwieczorek: Placuszki ziemniaczane(*1,3), niesolone pestki słonecznika(*5,8), kompot

 

Poniedziałek 20.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło, wędlina wieprzowa, papryka, kawa zbożowa z mlekiem(*1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami(*1,9), makaron z sosem bolognese z mięsem wieprzowym(*1,3), kompot

Podwieczorek: Jagodzianka(*1,3), 100% sok owocowy(*1)

 

Wtorek 21.01.2020:

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi(*1,6,7), bułka pełnoziarnista(*1), masło(*7), polędwica drobiowa (*1,6,7,9,10), ogórek świeży

Obiad: Zupa rosół z makaronem (*1,7,9), kotlet ze schabu w cieście(#)(*1,3), ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Placuszki z jabłkami(*1,3), niesolone pestki dyni(*5,8), kompot

 

 

Środa 22.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło(*7), szynka wieprzowa, pomidor, kawa inka z mlekiem(*1,7)

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką(*1,7,9), serniczki z sera białego i polewą śmietanową(#)(*1,7), kompot

Podwieczorek: Chałka z masłem(1,3,7), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 23.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo z masłem(*1,7), polędwica z indyka, ogórek świeży, herbata owocowa(*1,6,7,9,10)

Obiad: Zupa jarzynowa(*1,7,9), kaszotto – mieszanka kasz z warzywami i potrawka z piersi kurczaka(*1), kompot

Podwieczorek: Kasza manna na mleku  z cynamonem i jabłkiem(*1), pieczywo ryżowe, kompot

 

Piątek 24.01.2020:

Śniadanie: Kakao z mlekiem(*1,7), bułka pełnoziarnista(*7), masło(*7), twarożek śmietankowy(*7), szczypiorek

Obiad: Zupa krupnik(*1,7,9), pieczony filet rybny(*1,3,4), ziemniaki, surówka z buraków, kompot

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe – niskosłodzone(*1), porcja owocu, kompot

30.12.2019 – 10.01.2020

 

Poniedziałek 30.12.2019:

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi(*1,7) ciemne pieczywo(*1), masło(*7), szynka wieprzowa(*1,6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Zupa rosół z makaronem(*1,6,9,10), potrawka z piersi z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym(*1,9,10), ryż paraboliczny, kompot

Podwieczorek: Serek kakaowy(*1,6,7), ciastka herbatnikowe, kompot

 

Wtorek 31.12.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło(*7), polędwica drobiowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, kawa inka z mlekiem(*1,6,7,9)

Obiad: Zupa krupnik(*1,6,7,9,10), gałka wieprzowa w sosie pomidorowym(*1,9,10), kasza gryczana(*1), gotowane buraki, kompot

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe – niskosłodzone(*1), niesolone pestki słonecznika, kompot

 

Środa 01.01.2020:

 

 

 

 

 

13.01.2020 – 24.01.2020

 

Poniedziałek 13.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, polędwica wieprzowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(*1,9), pierś z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym z warzywami(*1,9), makaron,  kompot

Podwieczorek: Mus owocowy, chrupki kukurydziane, kompot

 

Wtorek 14.01.2020:

Śniadanie: Parówka z szynki(94% mięsa) (*1,6,9,10), ketchup(198g pomidorów na 100gram produktu), ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa kapuśniak(*1,3,9), kotlet białoruski z sosem pomidorowym(*1,3,9),  ziemniaki, surówka z marchwi, kompot

Podwieczorek: Ciasto z czerwonymi burakami – niskosłodzone, porcja owocu, kompot (*1,3,5,8)

 

Środa 15.01.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, szynka indyka (*1,6,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa(*1,9), naleśniki z jabłkami i cynamonem(*1,3), kompot

Podwieczorek: Kakaowa muffinka z nasionami chia – niskosłodzona(*1,3),  porcja  owocu, kompot

 

Czwartek 16.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, kiełbasa krakowska parzona(*1,6,9,10), ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa szpinakowa(*1,3,9), podudzie z kurczaka, ryż paraboliczny, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: Gofry z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym – niskosłodzone(*1,3), sok marchwiowy(*1)

 

Piątek: 17.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, szynka wieprzowa(*1,6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*1,3,9), paluszki z fileta rybnego(*1,3,4), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Podwieczorek:  Placuszki ziemniaczane (*1,3), pestki słonecznika(*5,8), kompot

 

Poniedziałek 20.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami(*1,3,9), makaron z mięsem wieprzowym i sosem bolognese(*1), kompot

Podwieczorek: Jagodziaka(*1,6), 100% sok owocowy(*1)

 

Wtorek 21.01.2020:

 

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, polędwica drobiowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa rosół z makaronem(*1,3,9), kotlet ze schabu w cieście(*1,3), ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Placuszki z jabłkami(*1,3), pestki dyni(*5,8), kompot

 

Środa 22.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, szynka wieprzowa(*1,6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką(*1,3,9), pyzy z mięsem wieprzowym i duszoną cebulką(*1), kompot

Podwieczorek: Chałka z masłem roślinne(1,3), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 23.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo z masłem roślinnym(*1), polędwica z indyka(*1,6,9,10), ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa jarzynowa(*1,3,9), kaszotto – mieszanka kasz z warzywami i potrawka z piersi kurczaka, kompot

Podwieczorek: Pieczywo ryżowe, porcja owocu, kompot

 

Piątek 24.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina kaziuk(*1,6,9,10), szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik(*1,9), pieczony filet rybny(*1,3,4), ziemniaki, surówka z gotowanych buraków, kompot

Podwieczorek: Ciasto waniliowe – niskosłodzone(*1), porcja owocu, kompot

 

 

 

13.01.2020 – 24.01.2020

Poniedziałek 13.01.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa z kaszą jaglaną i warzywami, potrawka ze schabu, makaron, kompot

Podwieczorek: Mus owocowy, chrupki kukurydziane, porcja owocu,  kompot

 

Wtorek 14.01.2020:

Śniadanie: Parówka wieprzowa(*1,6,10), ketchup, ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa z zielonego groszku, gałka wieprzowa, ziemniaki, gotowana marchewka,  kompot

Podwieczorek: Makaron bezjajeczny  z jabłkiem, porcja owocu, kompot

 

Środa 15.01.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa, naleśnik z jabłkiem i cynamonem, g, kompot

Podwieczorek: Muffinka bezjajeczna(*1), porcja owocu, kompot

 

Czwartek 16.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, pierś z indyka, ryż, brokuł gotowany, kompot

Podwieczorek: Gofry bezjajeczne, owoc, kompot (*1)

 

Piątek: 17.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony, filet rybny w mące bezglutenowej(*1,4), ziemniaki, gotowany kalafior, kompot

Podwieczorek: Placuszki ziemniaczane,  porcja owocu, kompot

 

Poniedziałek 20.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), sałata, herbata owocowa

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami, makaron z mięsem wieprzowym i sosem i bolognese, kompot

Podwieczorek: Paluszki kukurydziane, owoc, kompot

 

Wtorek 21.01.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa z kaszą jaglaną, gulasz ze schabu, ziemniaki, gotowany brokuł, kompot

Podwieczorek: Placuszki kukurydziane,  owoc, kompot

 

Środa 22.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa, gałka wieprzowa, kasza jaglana, gotowana fasolka szparagowa, kompot

Podwieczorek: Chałka z masłem roślinnym(*1), owoc, kompot

 

Czwartek 23.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne z masłem roślinnym(*1), wędlina wieprzowa(*1,6,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa jarzynowa, kaszotto – z zielonym groszkiem i potrawką ze schabu, kompot

Podwieczorek: Pieczywo ryżowe, owoc, kompot

 

Piątek 24.01.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,10), szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną, pieczony filet rybny(*1,4), ziemniaki, gotowane buraki, kompot

Podwieczorek: Ryż z jabłkiem i cynamonem, porcja owocu, kompot

 


 

(dieta bezmleczna, bezglutenowa, bez cukru)

13.01.2020 – 24.01.2020

 

Poniedziałek  13.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe(*6,9,10), masło roślinne, wędlina bezglutenowa, ogórek świeży,  herbata owocowa

Obiad: Zupa warzywna z kaszą jaglaną(*9), potrawka ze schabu , makaron bezglutenowy, kompot

Podwieczorek: Mus owocowy, chrupki kukurydziane, kompot

 

Wtorek 14.01.2020:

Śniadanie: Parówka bezglutenowa z szynk(*6,9,10)i, ketchup(198g  pomidorów  na 100g  produktu), pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa z zielonego groszku(*9), gałka wieprzowa, ziemniaki, gotowana marchewka, kompot

Podwieczorek: Makaron bezglutenowy z jabłkiem, porcja owocu, kompot

 

Środa 15.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa(*9), naleśnik z jabłkiem i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Muffinka bezglutenowa,  porcja owocu, kompot

 

Czwartek 16.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej(*9), podudzie z kurczaka , ryż paraboliczny, brokuł gotowany, kompot

Podwieczorek: Gofry bezglutenowe, porcja owocu, kompot

 

Piątek: 17.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony(*9), filet rybny  w mące bezglutenowej(*4), ziemniaki, gotowany kalafior, kompot

Podwieczorek: Placuszki ziemniaczane, porcja owocu, kompot

 

Poniedziałek 20.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami(*9), makaron z mięsem wieprzowym i sosem bolognese, kompot

Podwieczorek: Paluszki kukurydziane, owoc, kompot

 

Wtorek 21.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa rosół z makaronem bezglutenowym(*9), gulasz ze schabu, ziemniaki, gotowany brokuł, kompot

Podwieczorek: Placuszki kukurydziane, porcja owocu, kompot

 

Środa 22.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), papryka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa(*9), gałka wieprzowa, kasza jaglana, gotowana fasolka szparagowa, kompot

Podwieczorek:  Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), pomidor, porcja owocu, herbata owocowa

 

Czwartek 23.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe z masłem roślinnym, wędlina bezglutenowa(*6,9,10 ), sałata, ogórek świeży, herbata owocowa

Obiad: Zupa jarzynowa(*9), kaszotto – kasza gryczana z warzywami i potrawka ze schabu, kompot

Podwieczorek: Pieczywo ryżowe, owoc, kompot

 

Piątek 24.01.2020:

Śniadanie: Pieczywo bezglutenowe, masło roślinne, wędlina bezglutenowa(*6,9,10), szczypiorek, herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną(*9), pieczony filet rybny(*4), ziemniaki, gotowane buraki, kompot

Podwieczorek: Ryż z jabłkiem i cynamonem, porcja owocu, kompot

 

 

 

 

 * Alergeny występujące lub mogące występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty
pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Opłata żywieniowa dzienna wynosi 8zł

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl