Dzienny rozkład posiłków

Aktualny jadłospis dostępny również w aplikacji LIVEKID

 Posiłek

Poniedziałek

22.05.2023

Wtorek

23.05.2023

Środa

24.05.2023

Czwartek

25.05.2023

Piątek

26.05.2023

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem z polędwicą wieprzową i papryką 1, kakao 7

Kanapka z pieczywa mieszanego z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorem 7, herbata owocowa

Parówka wieprzowa, pieczywo ciemne z masłem i pomidorem 1, herbata owocowa

Płatki kukurydziane na mleku 7, kanapka z szynką drobiową i ogórkiem 1, herbata owocowa

Bułeczka pszenna z pastą jajeczno-rybną 1, 3, 4, herbata owocowa

Obiad: zupa

Pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną 18% 7 250ml

Koperkowa zabielana śmietaną 18% 7 250ml

Grochowa 250ml

 Jarzynowa zabielana śmietaną 18% 7 250ml

Kapuśniak zabielany śmietaną 18% 7 250ml

Obiad: II danie

Kartacze z cebulką 150g, ogórek kiszony 50g, kompot 150ml

Pulpet z pieca 1, 3, ryż, kalafior gotowany, kompot 150ml

Kotlet schabowy 1, 3, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem i koprem 7, kompot 150ml

Gulasz wieprzowy 1, kasza jęczmienna 1, buraczki z olejem rzepakowym, kompot 150ml

Serniczek z jogurtem, kompot 150ml 1, 3, 7

Podwieczorek

Crumpets 1, 3, 7, herbata owocowa, warzywo

Tost francuski 1, 3, 7, herbata owocowa, owoc

Chałka z twarożkiem 1, 3, 7, kisiel, owoc

Pizza margerita 1, 7, herbata owocowa, warzywo

Placek drożdżowy 1, 3, 7 herbata owocowa, owoc

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

Posiłek

 Poniedziałek

 22.05.2023

 Wtorek

 23.05.2023

 Środa

 24.05.2023

 Czwartek

 25.05.2023

 Piątek

 26.05.2023

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem z polędwicą wieprzową i papryką 1, kakao na mleku roślinnym

Kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, rzodkiewka 1, herbata owocowa

Parówka wieprzowa, pieczywo ciemne z masłem i pomidorem 1, herbata owocowa

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym, kanapka z szynką drobiową i ogórkiem 1, herbata owocowa

Bułeczka pszenna z pastą jajeczno-rybną 1, 3, 4, herbata owocowa

Obiad: zupa

Pomidorowa z ryżem 250ml

Koperkowa 250ml

Grochowa 250ml

 Jarzynowa 250ml

Kapuśniak 250ml

Obiad: II danie

Kartacze z cebulką 150g, ogórek kiszony 50g, kompot 150ml

Pulpet z pieca 1, 3, ryż, kalafior gotowany, kompot

Kotlet schabowy 1, 3, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z koprem 7, kompot

Gulasz wieprzowy 1, kasza jęczmienna 1, buraczki z olejem rzepakowym, kompot

Naleśnik z jabłkiem, kompot 1, 3

Podwieczorek

Crumpets 1, herbata owocowa, warzywo

Tost francuski 1, 3, herbata owocowa, owoc

Chałka z twarożkiem 1, 3 wegańskim, kisiel, owoc

Pizza margerita 1, herbata owocowa, owoc

Placek drożdżowy 1, 3 herbata owocowa, owoc

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 Posiłek

Poniedziałek

22.05.2023

Wtorek

23.05.2023

Środa

24.05.2023

Czwartek

25.05.2023

Piątek

26.05.2023

Śniadanie

Pieczywo bezglut z masłem z polędwicą wieprzową i papryką, kakao 7

Kanapka bezglutenowa z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorem 7, herbata owocowa

Parówka wieprzowa, pieczywo bezglutenowe z masłem i pomidorem, herbata owocowa

Płatki kukurydziane na mleku 7, kanapka bezglutenowa z szynką drobiową i ogórkiem, herbata owocowa

Pieczywo bezglut z pastą jajeczno-rybną 3, 4, kawa inka na mleku 7

Obiad: Zupa

Pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną 18% 7 250ml

Koperkowa zabielana śmietaną 18% 7 250ml

Grochowa 250ml

 Jarzynowa zabielana śmietaną 18% 7 250ml

Kapuśniak zabielany śmietaną 7 18%

II danie

Kartacze z cebulką 150g, ogórek kiszony 50g, kompot 150ml

Pulpet z pieca, ryż, kalafior gotowany, kompot

Kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem i koprem 7, kompot

Gulasz wieprzowy, ziemniaki, buraczki z olejem rzepakowym, kompot

Naleśnik bezglut z jabłkiem, kompot 3

Podwieczorek

Crumpets bezglut 7, herbata owocowa, warzywo

Tost francuski bezglutenowy 3, 7, owoc, herbata owocowa

Pieczywo bezglut z twarożkiem 7, kisiel, owoc

Pizza Margerita bezglut 7, herbata owocowa, warzywo

Ciasto bezglut 3, herbata owocowa, owoc

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler.

* Alergeny, które występują lub mogą występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Dzienna opłata żywieniowa wynosi:

14 zł (dieta ogólna)

16 zł (pozostałe diety)

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Kom: +48 662 084 217

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl