Dzienny rozkład posiłków

Dieta ogólna.

       Posiłek

     Poniedziałek

      23.11.2020        

 

          Wtorek

      24.11.2020

                Środa

             25.11.2020

             Czwartek

            26.11.2020

               Piątek

           27.11.2020

 

 

    Śniadanie

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, ogórek zielony 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (1,7)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g,  masło roślinne 3g, pasztet domowy 40g, ogórek kiszony 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g(1,7)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 20g, wędlina z pieca 20g, masło roślinne 3g, pomidor 5g, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150ml, herbata czarna 200ml, cukier 2g (1,7)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 20g, jajecznica 60g masło roślinne 3g,  ogórek zielony 5g , bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (1,7)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, ser żółty 40g masło roślinne 3g,  pomidor 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g) (1,7 )

    Obiad:

 

     Zupa

Zupa kalafiorowa z kalafiorem 10g marchewką 10g, pietruszką 10g, porem 10g, groszkiem 10g,  ziemniaki 10g, śmietana 5g 200ml (7)

Wiejska z zacierką z marchwią 5g, porem 5g, pietruszka 5g zacierka 5g 200ml (1)

Zupa ogórkowa  z ogórkami 10g z marchewką 10g, pietruszką 10g, porem 10g, groszkiem 10g,  ziemniaki 10g, śmietana 18% 5g 200ml (7)

Zupa koperkowa z koprem 5g, marchwią 5g, ziemniakiem 5g , porem 5g zabielana śmietaną 5g 200ml (7)

Barszcz ukraiński z burakiem 5g, pietruszka 5g, porem , fasola 5g, ziemniakiem 5g zabielany śmietaną 5g 200ml (7)

    Obiad:

 

    II danie

Makaron z sosem  mięsno-warzywnym  mięso 70g, marchew 5g, makaron 100g, ogórek kiszony 60g kompot z owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g) (1)

Filet z kurczaka w jajku 70g, ziemniaki 100g, surówka marchwi z jabłkiem (marchew 40g, jabłko15g, olej rzepakowy 5g) kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce mrożone 20g, cukier 2g (3)

Kotlet pożarski z pieca 70g, ryż paraboliczny 100g, surówka z białej kapusty (biała kapusta 60g, koper 5g olej rzepakowy  5g) 70g,

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g) (1)

Gulasz wieprzowy z mięsem wieprzowym 70g, kasza jęczmienna 100g, buraczki (buraki 50g, cebula 5g, olej rzepakowy 5g 60g

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce mrożone 20g, cukier 2g)

Kotlet mielony z ryby morskiej z pieca 70g z ziemniakami 100g, surówka z kapusty kiszonej ( kapusta 50g, marchew 5g, olej rzepakowy 5g), kompot z

owoców niskosłodzony 200

ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Podwieczorek

Jabłko pieczone z cynamonem, kanapka z konfiturą owocową, sok

Pizza, herbata 200ml (1)

Wafle z konfiturą owocową niskosłodzoną, herbata 200ml (1,7)

Tost francuski, herbata 200ml (1,3)

Ciasto domowe, kakao 200ml (1,3,7)

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

       Posiłek

     Poniedziałek

16.11.2020

 

          Wtorek

17.11.2020

                Środa

18.11.2020

             Czwartek

19.11.2020

               Piątek

20.11.2020

 

 

Śniadanie

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, ogórek zielony 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (1,7) chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g,  masło roślinne 3g, pasztet domowy40g,ogórek kiszony 5 g,bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g(1,7) chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, pomidor 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (1,7) chleb pszenno-żytni 20g z masłem roślinnym 5g, parówka,  papryka 5g,  bawarka  (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g) (1,7) chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g,ser żółty 40g masło roślinne 3g,  ogórek kiszony5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g) (1,7 )

    Obiad:

 

Zupa

Zupa jarzynowa z  marchwią 5g, pietruszka 5g, por 5g, groszek 5g, fasolka 5g,  ziemniak 5g,zabielana śmietana 18% 5g 200ml (7) Rosół z makaronem z marchwią  10g, pietruszką 5g, porem 5g ,makaron 5g  200ml Kapuśniak z kapustą 10g, marchwią 10g, porem 5g, pietruszka 5g , ziemniakiem 5g zabielana śmietaną 18% 5g 200ml 7 Barszcz czerwony zabielany z burakiem 10g, marchwią 5g, porem 5g pietruszką 5g ziemniakiem 5g zabielany śmietaną 18% 200ml Zupa fasolowa  z fasolą 10g, marchwią 10g pietruszka 5g, porem5g,  ziemniakiem 5g 200ml

    Obiad:

 

II danie

Kaszotto z kurczakiem marchew 5g,kurczak 70g, kasza 100g sałatka z ogórka kiszonego 60g, kompot z owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g)1

Gołąbek białoruski ziemniaki 100g, surówka z marchwi i jabłka (marchew 40g, jabłko 15g, olej rzepakowy5g) 60g

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

Makaron z  szynką i warzywami (makaron 100g, szynka 70g, warzywa 60g)

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

Potrawka z kurczaka 70g,ryż  100g, surówka z kapusty białej 50g, marchew 5g,olej rzepakowym5g

kompot z owoców niskosłodzony 200

ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Filet z ryby 70g, ziemniaki 100g, surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta 50g, marchew 5g, olej rzepakowy 5g),kompot z

owoców niskosłodzony 200

ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Podwieczorek

Kisiel z jabłkiem, ciasteczko Pancake, kawa inka z mlekiem Ciasto drożdżowe, herbata Kanapka z pasta z fasoli, herbata Jogurt  z owocami , ciasteczko

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler

 

 

Dieta bezmleczna.

 

     Posiłek

     Poniedziałek

      23.11.2020        

 

          Wtorek

      24.11.2020

                  Środa

                25.11.2020

             Czwartek

            26.11.2020

               Piątek

           27.11.2020

 

 

  Śniadanie

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, ogórek zielony5g, herbata czarna 200ml,  cukier 2g  (1)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g,  masło roślinne 3g, pasztet domowy40g,ogórek kiszony 5 g,herbata czarna 200ml cukier 2g (1)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, pomidor 5g, herbata czarna 150ml, cukier 2g  (1)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 20g, jajecznica 60g masło roślinne 3g,  ogórek zielony 5g , herbata czarna 200ml,  cukier 2g)  (1)

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina 40g masło roślinne 3g,  pomidor 5g, herbata czarna  200ml, cukier 2g (1)

   Obiad:

 

     Zupa

Zupa kalafiorowa z kalafiorem 10g marchewką 10g, pietruszką 10g, porem 10g, groszkiem 10g,  ziemniaki 10g  200ml

Wiejska z zacierką z marchwią 5g, porem 5g, pietruszka 5g zacierka 5g 200ml (1)

Zupa ogórkowa  z ogórkami 10g z marchewką 10g, pietruszką 10g, porem 10g, groszkiem 10g,  ziemniaki 10g, (bezpieczna) 200ml

Zupa koperkowa z koprem 5g, marchwią 5g, ziemniakiem 5g, porem 5g (bezpieczna) 200ml

Barszcz ukraiński z burakiem 5g, pietruszka 5g, porem , fasola 5g, ziemniakiem 5g  200ml

 Obiad:

 

 II danie

Makaron z sosem  mięsno-warzywnym  mięso 70g,marchew 5g, makaron 100g, ogórek kiszony 60g kompot z owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g) (1)

Filet z kurczaka w jajku 70g, ziemniaki 100g, surówka marchwi z jabłkiem (marchew 40g, jabłko15g, olej rzepakowy 5g) kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce mrożone 20g, cukier 2g (3)

Kotlet pożarski z pieca 70g, ryż paraboliczny 100g, surówka z białej kapusty (biała kapusta 60g, koper 5g olej rzepakowy  5g) 70g,

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g) (1)

Gulasz wieprzowy z mięsem wieprzowym 70g, kasza jęczmienna 100g, buraczki (buraki 50g, cebula 5g, olej rzepakowy 5g 60g

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce mrożone 20g, cukier 2g)

Kotlet mielony z ryby morskiej z pieca 70g z ziemniakami 100g, surówka z kapusty kiszonej ( kapusta 50g, marchew 5g, olej rzepakowy 5g), kompot z

owoców niskosłodzony 200

ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Podwieczorek

Jabłko pieczone z cynamonem, kanapka z konfiturą owocową, sok 

Pizza, herbata 200ml (1)

Wafle z konfiturą owocową niskosłodzoną, herbata 200ml (1)

Tost francuski, herbata 200ml (1,3)

Ciasto domowe, herbata  200ml (1,3)

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9sele

 

 

Posiłek

     Poniedziałek

16.11.2020

 

          Wtorek

17.11.2020

                  Środa

18.11.2020

             Czwartek

19.11.2020

               Piątek

20.11.2020

 

 

Śniadanie

chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, ogórek zielony5g, herbata czarna 200ml,  cukier 2g  (1) chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g,  masło roślinne 3g, pasztet domowy40g,ogórek kiszony 5 g,herbata czarna 200ml cukier 2g (1) chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, pomidor 5g, herbata czarna 150ml, cukier 2g  (1) chleb pszenno-żytni 20g z masłem roślinnym 5g, parówka,  papryka 5g,  herbata czarna 200mll, cukier 2g (1) chleb mieszany pszenno -żytni Revmod 40g, jajko  40g masło roślinne 3g,  ogórek kiszony5g, herbata czarna  200ml, cukier 2g (1)

   Obiad:

 

Zupa

Zupa jarzynowa z  marchwią 5g, pietruszka 5g, por 5g, groszek 5g, fasolka 5g,  ziemniak 5g 200ml Rosół z makaronem z marchwią  10g, pietruszką 5g, porem 5g ,makaron 5g  200ml Kapuśniak z kapustą 10g, marchwią 10g, porem 5g, pietruszka 5g , ziemniakiem 5g,  200ml Barszcz czerwony bezpieczny z burakiem 10g, marchwią 5g, porem 5g pietruszką 5g ziemniakiem 5g 200ml Zupa fasolowa  z fasolą 10g, marchwią 10g pietruszka 5g, porem5g,  ziemniakiem 5g 200ml

 Obiad:

 

II danie

Kaszotto z kurczakiem marchew 5g,kurczak 70g, kasza 100g sałatka z ogórka kiszonego 60g, kompot z owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g) (1) Gołąbek białoruski ziemniaki 100g, surówka z marchwi i jabłka (marchew 40g, jabłko 15g, olej rzepakowy5g) 60g, kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

Makaron z  szynką i warzywami (makaron 100g, szynka 70g, warzywa 60g)

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

Potrawka z kurczaka 70g,ryż  100g, surówka z kapusty białej 50g, marchew 5g,olej rzepakowym5g

kompot z owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Filet z ryby 70g, ziemniaki 100g, surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta 50g, marchew 5g, olej rzepakowy 5g),kompot z

owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Podwieczorek

Kisiel z jabłkiem, ciasteczko Pancake, herbata owocowa Ciasto drożdżowe, herbata Kanapka z pasta z fasoli, herbata Galaretka z owocami , ciasteczko

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9sele

 

 

 

 

Poniedziałek 14.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa,  herbata owocowa

Obiad: Zupa z zielonego groszku, medalion z indyka w sosie własnym, ryż, herbata owocowa

Podwieczorek: Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem, chrupki kukurydziane, herbata owocowa

Wtorek 15.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło, wędlina z indyka, herbata owocowa

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, gotowany pulpet wieprzowy, kasza gryczana, gotowany zielony groszek, herbata owocowa

Podwieczorek: Muffinki bezjajeczne, porcja owocu, herbata owocowa

Środa 16.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo pszenne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa,  herbata owocowa

Obiad: Krem z dyni, filet z indyka, kasza jaglana, brokuł gotowany, herbata owocowa

Podwieczorek: Kotlety ziemniaczane, ogórek małosolne, kompot

Czwartek 17.09.2020:

Śniadanie: Bułka grahamka(*1), masło roślinne, wędlina z indyka, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa, gulasz ze schabu, ziemniaki, fasolka szparagowa, herbata owocowa

Podwieczorek: Gofry bezjajeczne, porcja owocu, herbata owocowa

Piątek  18.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony, gałka filet rybnego, ziemniaki, zielony groszek,  herbata owocowa

Podwieczorek: Makaron z jabłkiem, porcja owocu , herbata owocowa

Poniedziałek 21.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina z indyka, herbata owocowa

Obiad: Zupa ryżowa, makaron z mięsem wieprzowym, herbata owocowa

Podwieczorek: Tost na ziemno z wędliną wieprzową(*1), porcja owocu, herbata owocowa

Wtorek 22.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Zupa brokułowa, potrawka z indyk, ryż, gotowany kalafior, kompot

Podwieczorek: Bułeczka bezjajeczna, porcja owocu, herbata owocowa

Środa 23.09.2020:

Śniadanie: Bułka pełnoziarnista(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa, naleśnik z jabłkami(#),  herbata owocowa

Podwieczorek: Bezglutenowa kiełbaska z szynki z wody, pieczywo bezglutenowe, herbata owocowa

Czwartek 24.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Zupa krem z jarzyn, frykadelka z indyka, ziemniaki, gotowane brokuły, herbata owocowa

Podwieczorek: Placuszki kukurydziane, porcja owocu, herbata owocowa

Piątek 25.09.2020:

Śniadanie: Ciemne pieczywo(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa, herbata owocowa

Obiad: Barszcz czerwony, pieczony filet rybny, ziemniaki, gotowana fasolka szparagowa, herbata owocowa

Podwieczorek: Ciasto bezjajeczne, porcja owocu, herbata owocowa

 

 

 

Poniedziałek  28.09.2020:

Śniadanie: Pieczywo ciemne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10),  herbata owocowa

Obiad: Zupa brokułowa(*9), potrawka z indyka, ryż paraboliczny, herbata owocowa

Podwieczorek: Bułeczka bezjajeczna, porcja owocu, kompot

 

Wtorek 29.09.2020:

Śniadanie: Bułka kajzerka(*1), masło roślinne, polędwica z indyka(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną(*9), zapiekanka makaronowa z mięsem wieprzowym, warzywami i sosem pomidorowym, herbata owocowa

Podwieczorek: Pieczywo ciemne(*1), masło roślinne, wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), herbata owocowa

 

Środa 30.09.2020:

Śniadanie: Chleb pszenny, masło roślinne, szynka z indyka(*1,6,9,10), herbata owocowa

Obiad: Krem z dyni(*9), pierś z indyk w panierce, kasza jaglana, gotowany brokuł, herbata owocowa

Podwieczorek: Muffinka bezjajeczna,  porcja owocu, herbata owocowa

 

*Alergeny występujące lub mogące występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań 

 

 

 

 

 

 

       Posiłek

     Poniedziałek

      23.11.2020        

 

          Wtorek

      24.11.2020

                  Środa

                25.11.2020

             Czwartek

            26.11.2020

               Piątek

           27.11.2020

 

 

    Śniadanie

chleb bezglut. 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, ogórek zielony 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (7)

chleb bezglut. 40g,  masło roślinne 3g, pasztet domowy40g,ogórek kiszony 5 g,bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g (7)

chleb bezglut. 20g, wędlina z pieca 20g, masło roślinne 3g, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, pomidor 5g, herbata czarna 150ml,  cukier 2g (7)

chleb bezgl. 20g, jajecznica 60g, masło roślinne 3g,  ogórek zielony 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (7)

chleb bezglut. 40g,ser żółty 40g masło roślinne 3g,  pomidor 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g) (7)

    Obiad:

 

     Zupa

Zupa kalafiorowa z kalafiorem 10g marchewką 10g, pietruszką 10g, porem 10g, groszkiem 10g,  ziemniaki 10g, śmietana 5g 200ml (7)

Wiejska z  marchwią 5g, porem 5g, pietruszka 5g zacierka 5g 200ml

Zupa ogórkowa  z ogórkami 10g z marchewką 10g, pietruszką 10g, porem 10g, groszkiem 10g,  ziemniaki 10g, śmietana 18% 5g 200ml (7)

Zupa koperkowa z koprem 5g, marchwią 5g, ziemniakiem 5g, porem 5g, zabielana śmietaną 5g 200ml (7)

Barszcz ukraiński z burakiem 5g, pietruszka 5g, porem , fasola 5g, ziemniakiem 5g zabielana śmietana 5g 200ml (7)

    Obiad:

 

    II danie

Makaron bezglutenowy z sosem  mięsno-warzywnym  mięso 70g, marchew 5g, makaron 100g, ogórek kiszony 60g kompot z owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g)

Filet z kurczaka w jajku 70g, ziemniaki 100g, surówka marchwi z jabłkiem (marchew 40g, jabłko15g, olej rzepakowy 5g) kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce mrożone 20g, cukier 2g) (3)

Kotlet pożarski z pieca bez glutenu 70g, ryż paraboliczny 100g, surówka z białej kapusty (biała kapusta 60g, koper 5g olej rzepakowy  5g) 70g,

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

Gulasz wieprzowy z mięsem wieprzowym 70g, kasza gryczana 100g, buraczki (buraki 50g, cebula 5g, olej rzepakowy 5g 60g

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce mrożone 20g, cukier 2g)

Kotlet mielony z ryby morskiej z pieca 70g z ziemniakami 100g, surówka z kapusty kiszonej ( kapusta 50g, marchew 5g, olej rzepakowy 5g), kompot z

owoców niskosłodzony 200

ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

 Podwieczorek

Jabłko pieczone z cynamonem, kanapka z pieczywa bezglutenowego z konfiturą owocową, sok

Zapiekanka bezglutenowa, herbata 200ml

Wafle bezglut. z konfiturą owocową niskosłodzoną, herbata 200ml 

Tost bezglutenowy francuski, herbata 200ml (3)

Ciasto domowe bezglutenowe, kakao  200ml (3)

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler.

       Posiłek

     Poniedziałek

16.11.2020

 

          Wtorek

17.11.2020

                  Środa

18.11.2020

             Czwartek

19.11.2020

               Piątek

20.11.2020

 

 

Śniadanie

chleb bezglut. 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, ogórek zielony 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (7) chleb bezglut. 40g,  masło roślinne 3g, pasztet domowy40g,ogórek kiszony 5 g,bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g (7) chleb bezglut. 40g, wędlina z pieca 40g masło roślinne 3g, pomidor 5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g)  (7) chleb bezglut 20g z masłem roślinnym 5g, parówka,  papryka 5g,  bawarka  (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g) (7) chleb bezglut. 40g,ser żółty 40g masło roślinne 3g,  ogórek kiszony5g, bawarka (herbata czarna 150ml, mleko 50ml, cukier 2g) (7 )

    Obiad:

 

Zupa

Zupa jarzynowa z  marchwią 5g, pietruszka 5g, por 5g, groszek 5g, fasolka 5g,  ziemniak 5g,zabielana śmietana 18% 5g 200ml (7) Rosół z makaronem bezglutenowym z marchwią  10g, pietruszką 5g, porem 5g ,makaron 5g  200ml Kapuśniak z kapustą 10g, marchwią 10g, porem 5g, pietruszka 5g , ziemniakiem 5g zabielana śmietaną 18% 5g 200ml 7 Barszcz czerwony bezpieczny z burakiem 10g, marchwią 5g, porem 5g pietruszką 5g ziemniakiem 5g 200ml Zupa fasolowa  z fasolą 10g, marchwią 10g pietruszka 5g, porem5g,  ziemniakiem 5g 200ml

    Obiad:

 

II danie

Kaszotto z kurczakiem marchew 5g,kurczak 70g, kasza bezglutenowa 100g sałatka z ogórka kiszonego 60g, kompot z owoców niskosłodzony 200ml (owoce 20g, cukier 2g)

Gołąbek białoruski ziemniaki 100g, surówka z marchwi i jabłka (marchew 40g, jabłko 15g, olej rzepakowy5g) 60g

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

Makaron bezglutenowy z  szynką i warzywami (makaron 100g, szynka 70g, warzywa 60g)

kompot z owoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

Potrawka z kurczaka 70g,ryż  100g, surówka z kapusty białej 50g, marchew 5g,olej rzepakowym5g

kompot z owoców niskosłodzony 200

ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Filet z ryby 70g, ziemniaki 100g, surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta 50g, marchew 5g, olej rzepakowy 5g), kompot zowoców niskosłodzony 200 ml (owoce 20g, cukier 2g)

 

Podwieczorek

Kisiel z jabłkiem, ciasteczko bezglutenowe Pancake bezglut., herbata Ciasto bezglutenowe, herbata Kanapka (pieczywo bezglutenowe) z tpasta z fasoli, herbata Galaretka z owocami ,herbata ciasteczko

Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler.

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty
pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Opłata żywieniowa dzienna wynosi 9 zł

Bajka
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku

15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A

Skontaktuj się z nami!

Godziny otwarcia

Pon-Pt:  6:30-17:30

COPYRIGHT© 2019 BAJKA. Tworzenie stron internetowych  Tworzenie stron internetowych Prograffing.pl